Český kapr.cz - home page
Česká ryba » Gastronomie a ryby

Jak poznat čerstvou rybu

K moderním trendům prodeje ryb patří nabídka chlazených ryb, s kterými se můžete setkat ve velkých obchodních centrech či specializovaných prodejnách. Při nákupu je vhodné se přesvědčit, zda-li si opravu kupujete čerstvou chlazenou rybu.

Pokud si budete chtít pochutnat na čerstvém rybím masu, nejste v dnešní době již odkázáni pouze na nákup živé ryby, ale můžete si ve větších obchodních centrech či ve specializovaných prodejnách zakoupit rybu chlazenou, která je již předem opracovaná ( vykuchaná, naporcovaná, filety apod.)

Chlazené ryby se prodávají buď volné na ledové tříšti anebo balené. Z balených čerstvých ryb je nejvýhodnější kupovat vakuované výrobky, protože mají delší trvanlivost.

Čerstvá ryba by měla splňovat tyto vlastnosti:

  • oči čisté a vypouklé, nezamlžené
  • žábry mají jasně červenou barvu
  • maso je pevné a pružné

Naopak nevhodně či příliš dlouho skladované ryby mají zapadlé oči potažené hlenem, zašedlé žábry a měkké maso. Jako čerstvá ryba nesmí být v žádném případě prodávána rozmražená ryba.

Reklama
Recepty, videa, prodejní místa - Třeboňský kapr

Komentář

your_ip_is_blacklisted_by sbl.spamhaus.org

Štika obecná

Candát

Sumec

Náš tip

Rubrika Gastronomie a ryby

.::.
www.ceskaryba.cz - 2009 :: Webdesign ODEON